HIRDETÉS
Nőnapra, uraim, higgyék el, egy szál virág vagy egy finom sütemény tökéletes választás a kedves szavak, és az ölelés mellé… Egy ilyen gesztus célba talál, főképp, ha a sütemény már önmagában is gyönyörködtető. A Boldizsár Cukrászda erre törekszik: nőnapra készült süteményei már ránézésre is csábítóak.
Jövőre tizenöt éve lesz annak, hogy megnyílt az első Boldizsár Cukrászda Egerben, mára már három üzletükben is válogathatunk a finom süteményekből. Az ünnepekre mindig különlegességekkel készülnek, melyek nemcsak ízletesek, de ízlésesek is. Az idei kínálatról Boldizsár Károly tulajdonost kérdeztük.
Milyen finomságokkal készülnek a nőnapra?
Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk az ünnepi kínálatra, nőnapi választékunk nagyon népszerű, vevőink várják a már megszokott süteményeket. Idén is kínálunk szívalakú muffint gerbera-, csokis islert margaréta-, valamint szívminyont rózsabimbó-díszítéssel. A muffin csokis-epres, a szívminyon málnás ízű. Emellett készítünk kis zsúrtortákat is, kétszemélyes, szívalakú, felirattal ellátott tortákat, melyek gyümölcsös és csokis ízesítésűek, piros marcipánnal bevonva. Az említett süteményeket inkább családtagoknak, barátoknak, kollégáknak választják a férfiak, a tortát pedig annak a hölgynek, aki legközelebb áll a szívükhöz. Nőnapi süteményeinket idén március 6-ától, szombattól kínáljuk majd üzleteinkben. A kényelmes vásárlást elősegítve, és a sorban állást elkerülve vendégeink természetesen a kiválasztott desszerteket idén is előrendelhetik weboldalunkon, kényelmesen, pár egyszerű kattintással, így átvételkor már az elkészített csomagokkal várjuk az előrelátó férfiakat. A zökkenőmentes átvételt elősegítve a belvárosi üzletünk ezen a napon korai nyitással, reggel 7 órától várja vendégeit este 19 óráig.
Melyek a cukrászda legkedveltebb termékei?
A magyar klasszikusok: Rákóczi-túrós, Dobos-torta, krémes, franciakrémes, zserbószelet. Emellett természetesen nagyon sok ismert és szeretett sütemény megtalálható nálunk, de kínálunk paleo-, vagy hozzáadott cukor nélkül készült termékeket, és szezonálisan az adott év országtortáit is. Üzletenként változik a termékkínálat, hétköznap átlagban húsz-, hétvégén negyvenféle süteményből lehet választani. Törekszünk arra, hogy a megszokott ízek mellett újdonságokkal is találkozzanak a vásárlók.
Idén ünnepeljük Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulóját. Önök készítettek olyan terméket, mely az író nevét viseli. Számíthatunk erre az idei emlékévben is?
Igen, készülünk a Gárdonyi-tallérral és a Dobó sisakjával is. Pontosan 10 évre nyúlik vissza Király Júlia megkeresése a Dobó István Vármúzeumból, miszerint készítsünk olyan süteményt, melyet az író fennmaradt bevásárló listáján szereplő legkedveltebb alapanyaginak hangsúlyos összetevőiből alkotunk meg. Így született meg a gesztenyés – csokoládés Gárdonyi-tallér az író ehető arcképével díszítve, valamint a mézes tésztából készített szilvás-borhab torta, ami a Dobó sisakja nevet viseli izgalmas ízvilágával.
SZERZŐ: VASS JUDIT
FOTÓ: VOZÁRY RÓBERT